Swinhay House: a sustainable stately home for the 21st century

A scheme bringing ambiance, intimacy and energy efficiency to a landmark building

The Brief

The client’s vision was to create a home combining the latest developments in energy conservation with a high quality finish. There were no standard solutions: the house and exterior needed to be lit as creatively as possible enhancing the architecture and integrating light fittings into the highly engineered structure.

The Site

The house, a mix of angular, high-tech insulated metal roofing and curved bonded glass, is the futuristic ‘dream home’ of a leading industrialist. Surrounded by manicured lawns it lies in the heart of the Gloucestershire countryside. The vast 36,000 sq ft building is part underground and its 11 levels include a solar-insulated glass atrium, indoor recreation area and self-contained apartments.

Downloads

Find out more and see the results…

Download Case Study PDF